Ambachtsgilden Westbroek tussen de groene akkers

LOCATIE

Ambachtsgilden is ruim opgezet en ligt tussen de groene akkers en de groenstrook achter de Wolkammerweg. Vanaf de Kerkdijk, de centrale levensader van het dorp, is de nieuwe locatie straks bereikbaar. Het water naast de laan in het project geeft de verbinding van de streek aan met de vele plassen en meren in de omgeving.

Een rustige omgeving waarin het agrarische leven nog een zichtbare rol speelt. Voor veel Westbroekers een unieke kans om nieuw te wonen in hun geliefde dorp. De architectuur van Ambachtsgilden is geïnspireerd op de bestaande bebouwing en daarmee voegt de nieuwbouw zich mooi in het dorp.

ROUTE

CENTRAAL GELEGEN

Hoewel het dorp omgeven is door groen en water, ligt Utrecht pal om de hoek. De A27 en de N230 (de randweg bij Utrecht) liggen op een paar minuten rijden, en daarmee zijn alle gewenste voorzieningen binnen handbereik. Amersfoort en Amsterdam zijn per auto met een half uur bereikbaar.

Voor de kleintjes is er een basisschool in het dorp. Middelbare scholen zijn er volop in het nabijgelegen Utrecht. Liever ontspannen? Doe een dagje Loosdrechtse of Maarsseveensche plassen. Op de fiets bent u er zo! En het is heerlijk wandelen of fietsen in de omliggende polders. Historisch terrein, want rond 1400 werd hier al veen afgegraven en gedroogd tot turf. Bij de turfwinning ontstonden petgaten: langgerekte plassen en brede sloten, terwijl op de tussenliggende legakkers het veen gedroogd werd. U ziet de veenhistorie nog met eigen ogen in het omringende landschap.

Ambachtgilden

interesse

Wilt u op de hoogte blijven over Ambachtsgilden?
Meld u aan in voor de nieuwsbrief

Aanmelden