Ambachtsgilden Westbroek - Nieuws

Nieuwsberichten

Stand van zaken maart 2022

Begin februari heeft de gemeenteraad ingestemd met de ruimtelijke randvoorwaarden van het nieuwbouwplan Ambachtsgilden. Dit betekent dat we verder kunnen met de uitwerking van de plannen en richting bestemmingsplanwijziging werken die naar verwachting voor de zomer 2022 ingediend kan worden bij de gemeente.

De gemeenteraad heeft ingestemd met een bouwprogramma van totaal 19 woningen en twee bouwkavels en is alsvolgt opgedeeld:

  • 6 betaalbare koopwoningen
  • 8 twee-onder-een-kapwoningen
  • 5 vrijstaande woningen
  • 2 bouwkavels

Van de 8 twee-onder-een-kapwoningen zijn we voornemens om 4 woningen standaard levensloopbestendig aan te bieden. Deze woningen krijgen daarmee het wonen, een slaapkamer en de badkamer op de begane grond.

De kans bestaat dat bij de verdeling van de woningen en kavels een voorrangsregeling gehanteerd wordt voor de inwoners van Westbroek. Voor de 6 betaalbare koopwoningen wordt waarschijnlijk naast de zelfbewoningsplicht een meer uitgebreide voorrangsregeling gehanteerd. Deze voorwaarden worden bij de start verkoop bekend gemaakt. 

 

Inloopavond Beeldkwaliteitsplan druk bezocht

Op maandagavond 25 oktober jl. is er een inloopavond geweest voor omwonenden en andere belanghebbenden in Het Dorpshuis. Tijdens deze avond zijn de voorlopige beelden getoond van het Beeldkwaliteitsplan. Medewerkers van de gemeente en Van Wijnen hebben een toelichting gegeven en vele vragen beantwoord. 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om deze inloopavond te bezoeken dan kunt u de panelen en het Beeldkwaliteitsplan terugvinden op deze website https://ambachtsgildenwestbroek.nl/beeldkwaliteitsplan.

U kunt eventuele opmerkingen en/of vragen nog tot dinsdag 2 november naar ons mailen via: verkoopmidden@vanwijnen.nl

 

  

Uitnodiging toelichting Beeldkwaliteitsplan

Het nieuwbouwplan Ambachtsgilden in Westbroek krijgt steeds meer vorm. Na de inloopavond (begin 2019) is gewerkt aan het Beeldkwaliteitsplan voor het project. Het Beeldkwaliteitsplan is tot stand gekomen mede op basis van de input uit deze inloopavond.

Op maandag 25 oktober a.s. bent u tussen 19.00 - 21.00 uur van harte welkom in Het Dorpshuis aan de Pr. Christinastraat 2 in Westbroek. Medewerkers van de gemeente De Bilt en van Projectontwikkelaar Van Wijnen zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op het Beeldkwaliteitsplan. Uiteraard zijn de afbeeldingen te zien die straks de basis vormen voor de architect om Ambachtsgilden verder vorm te geven. Het Beeldkwaliteitsplan wordt daarna ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Let op: bij binnenkomst wordt naar uw Corona QR-code gevraagd.

 

Inloopavond d.d. 7 februari 2019

Ambachtgilden

interesse

Wilt u op de hoogte blijven over Ambachtsgilden?
Meld u aan in voor de nieuwsbrief

Aanmelden